ProjectOffice is al meer dan 16 jaar actief op het gebied van project management en ondersteuning. Met veel passie en enthousiasme begeleiden we de opzet en uitvoering van grotere strategische projecten veelal op locatie van de klant. ProjectOffice biedt diverse diensten op het gebied van project management en recentelijk meer en meer diensten op het vlak van inkoop.
ProjectOffice kenmerkt zich als een kleine, maar groeiende organisatie, waar de communicatielijnen kort zijn en een informele sfeer heerst. Het individu staat bij ProjectOffice centraal.

Wat kun je van ons verwachten?
– Grote aansprekende klanten
– Snelle leercurve, groeitrajecten
– Op maat gesneden arbeidsvoorwaarden
– Persoonlijk opleidingsplan
– Persoonlijke begeleiding in ontwikkeling en kennis
– Gelijkgestemde collega’s die ervaring en kennis delen

 

Voor onze directe klant een gemeente in de randstad  zijn wij op zoek naar een Programma secretaris per 1 oktober

Inhoud van de opdracht:

Opdracht omschrijving

We zijn per 1 oktober op zoek naar een (senior) programmasecretaris, die zijn of haar tanden wil zetten in het zeer actuele programma Schaalsprong Wonen. Hou je van complexiteit en ben je een kei in het op hoog niveau meedenken en ondersteunen? Breng jij structuur en steek je graag de handen uit de mouwen? Reageer dan snel.

Opdrachtomschrijving

Binnen de gemeente Haarlemmermeer is het ontwikkelen en realiseren van woningbouwprogramma’s één van de grootste prioriteiten. We zijn dan ook dringend op zoek naar een (senior) programmasecretaris, die zijn of haar tanden wil zetten in het zeer actuele programma Schaalsprong Wonen. Hou je van complexiteit en ben je een kei in het op hoog niveau meedenken en ondersteunen? Breng jij structuur en steek je graag de handen uit de mouwen? Reageer dan snel.

Jouw rol als programmasecretaris

De programmasecretaris die we zoeken is sparringpartner van de senior programmamanager en medeauteur van de Investeringsstrategie Schaalsprong Wonen. Je denkt mee met het lobbytraject naar de regio en het Rijk, de financiële opgave, de in- en externe communicatie en begeleiding en het opzetten van de interne programma’s groen en sport. De programmasecretaris ontzorgt de senior programmamanager bij het totale proces van ambtelijke en bestuurlijke afstemming en prioritering. Alle notities, (voortgangs-)rapportages en besluitvormingsnota’s gaan via de programmasecretaris naar de betrokkenen, zoals de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever, het College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Je bewaakt en coördineert de procedure van het besluitvormingsproces. Daarnaast is het verbinden met zowel interne als externe partijen je tweede natuur.

Je signaleert knelpunten en coördineert de oplossing ervan. Je stuurt actief op de organisatie van bestaande en nieuwe overleggen. Je belegt deze, bereidt ze voor, stelt acties op en bewaakt de voortgang hiervan. Je schrijft of redigeert de voorstellen en annotaties die namens de senior programmamanager worden verzonden. Je bent aanspreekpunt voor de secretariële ondersteuning met betrekking tot het programma. Je vervult een verbindende rol voor het programma of project binnen én buiten de gemeente en staat veel in contact met alle betrokkenen. Kortom je bent een zeer proactieve spin in het web.

Waar ga je werken

Het cluster Projecten (41 FTE, totaal circa 60 personen) bestaat uit drie teams: Senior Project- en Programmamanagement, Projectmanagement en Project Management Office (PMO). De teams worden elk aangestuurd door een teammanager. Het Programma Schaalsprong Wonen wordt inhoudelijk aangestuurd door de senior programmamanager.

Welke ervaring neem je mee?

De kandidaat

–  is een stevige sparringpartner
– is zich bewust van de politiek gevoelige omgeving waarin wij werken, heeft hier affiniteit mee en weet hierop te anticiperen;
–  heeft ervaring met en kennis van bestuurlijke verhoudingen;
–  beschikt over analytische vaardigheden en overtuigingskracht;
–  is in staat mee te denken en krijgt energie van samenwerken;
–  is sterk in het plannen, voorbereiden en uitvoeren van projecten;
–  is resultaatgericht en doortastend;
–  is beschikbaar op de gewenste startdatum of eerder;
–  heeft ervaring met woningbouwopgaven/programma’s.

Welke kennis  breng je mee? 

De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, WO werk- en denkniveau, opgedaan door opleiding en/of werkervaring.
De kandidaat heeft, op CV aantoonbaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als programmasecretaris bij een overheidsinstelling.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Duur:  voor de duur van 12 maanden met optie op verlenging
Inzet: 32 uur per week
Startdatum: 1 oktober

Reageer op deze aanvraag
Voldoe je aan de functie eisen dan ontvangen we graag je CV inclusief een motivatie waarin de aansluiting op de eisen terugkomt. Deze kun je sturen naar pm@project-office.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Marjo Wauben op 06-15559090.