ProjectOffice is al  meer dan 17 jaar actief op het gebied van project management en ondersteuning. Met veel passie en enthousiasme begeleiden we de opzet en uitvoering van grotere strategische projecten veelal op locatie van de klant. ProjectOffice biedt diverse diensten op het gebied van project management en recentelijk meer en meer diensten op het vlak van inkoop.

ProjectOffice kenmerkt zich als een kleine, maar groeiende organisatie, waar de communicatielijnen kort zijn en een informele sfeer heerst. Het individu staat bij ProjectOffice centraal. Zo bieden wij medewerkers:
– Grote aansprekende klanten
– Snelle leercurve, groeitrajecten
– Op maat gesneden arbeidsvoorwaarden
– Persoonlijk opleidingsplan
– Persoonlijke begeleiding in ontwikkeling en kennis
– Gelijkgestemde collega’s die ervaring en kennis delen

Voor onze  directe klant het vervoersregio Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar een senior projectondersteuner voor 24-36 uur/week.

Opdrachtgever

De Vervoerregio Amsterdam (Vervoerregio) is opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de 14 gemeenten. Het gaat om het rijden van het openbaar vervoer per bus, tram en metro, de trein valt er niet onder. Soms zijn er aanpassingen of uitbreidingen nodig aan de tram- en metrorails. Bijvoorbeeld als er nieuwe woningen worden gebouwd of als de techniek erom vraagt. Dit werk aan de railinfrastructuur doet stedelijk vervoerder GVB. De Vervoerregio is sinds kort verantwoordelijk voor de sturing van aanpassings- en uitbreiding van tram- en metroprojecten. Hoe dit intern en in samenwerking met GVB wordt georganiseerd is in ontwikkeling. We zoeken daarom een ervaren projectmanagement ondersteuner (pmo’er) die het leuk vind om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het organiseren en (verder) verbeteren hiervan.

Opdrachtomschrijving

Maak jij je complexe materie snel eigen én wil je een bijdrage leveren aan de sturing van railinfrastructuurprojecten van tram en metro in de regio Amsterdam, dan is dit de opdracht voor jou. De opdracht bestaat uit twee delen: (1) organisatie rondom railinfrastructuur projecten en (2) leveren bijdrage aan het verbeteren van het opdrachtgeverschap.

 1. Verantwoordelijkheden organisatie rondom railinfrastructuurprojecten
  Samen met opdrachtgevers ben je verantwoordelijk voor de sturing van projecten waarbij de bestaande railinfra wordt uitgebreid en aangepast. Je bent verantwoordelijk voor het overzicht in de projectenportefeuille en het bewaken van het overzicht in capaciteit, budget en de relatie daartussen. Je draagt zorg voor de informatievoorziening en het bestuurlijke besluitvormingsproces.

Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies. Dit draagt bij aan het verbeteren van het opdrachtgeverschap (zie 2). Taken rondom de organisatie van de railinfra projecten zijn onder andere:

 • De overlegstructuren van de opdrachtgevers organiseren en ondersteunen.
 • Het bijhouden, monitoren en najagen van acties. Zowel intern als extern.
 • Toezien op de informatie- en documentatiestroom van de railinfraprojecten.
 1. Verantwoordelijkheden verbeteren opdrachtgeverschap
  Daarnaast werk je samen met een implementatiemanager – die ook nauw samenwerkt met de opdrachtgevers –aan een verbetering van het opdrachtgeverschap. Taken waaraan wordt gedacht:
 • Benoemen verbeteracties opdrachtgeverschap op basis van werkzaamheden bij (1);
 • Ondersteunen bij het opstellen van een implementatieplan voor verbeteringen;
 • Werkprocessen (laten) opstellen;
 • Koppeling leggen tussen primaire en ondersteunende processen;
 • De overlegstructuren van de implementatiemanager organiseren en ondersteunen;
 • In overleg met de opdrachtgevers een nader te bepalen deel van de taken van de opdrachtgevers zelfstandig uitvoeren.
 • Je werkt in een team met twee ervaren opdrachtgevers, een implementatiemanager en een andere projectmanagement ondersteuner.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanagement ondersteuner project en/of procesbeheersing;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met procesverbeteringen in een complexe omgeving;

Functie wensen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectmanagementondersteuner binnen  complexe project en/of procesbeheersing;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar met procesverbetering in een complexe omgeving;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectmanagement ondersteuner en/of procesbeheerser binnen de overheid;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar  binnen  railinfrastructuur projecten.

Reageer op deze aanvraag

Ben jij snel direct beschikbaar voor een periode van minimaal 12 maanden en voldoe je aan de eisen voor dan kom ik graag met je in contact! Stuur je CV inclusief motivatie naar pm@project-office.nl.  Voor vragen kun je contact opnemen met Marjo Wauben op 06-15559090.