ProjectOffice is al  meer dan 17 jaar actief op het gebied van project management en ondersteuning. Met veel passie en enthousiasme begeleiden we de opzet en uitvoering van grotere strategische projecten veelal op locatie van de klant. ProjectOffice biedt diverse diensten op het gebied van project management en recentelijk meer en meer diensten op het vlak van inkoop.

ProjectOffice kenmerkt zich als een kleine, maar groeiende organisatie, waar de communicatielijnen kort zijn en een informele sfeer heerst. Het individu staat bij ProjectOffice centraal. Zo bieden wij medewerkers:
– Grote aansprekende klanten
– Snelle leercurve, groeitrajecten
– Op maat gesneden arbeidsvoorwaarden
– Persoonlijk opleidingsplan
– Persoonlijke begeleiding in ontwikkeling en kennis
– Gelijkgestemde collega’s die ervaring en kennis delen

Voor onze  directe klant de vereniging van Nederlandse gemeenten zijn wij op zoek naar een Project secretaris Leefomgeving voor 24/36 uur/week in Den Haag

Opdrachtgever

Wij zijn de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen. Dat dragen we in ons hart en daar werken we iedere dag met veel bevlogenheid aan. 344 gemeenten bepalen onze en dus ook jouw agenda. Vaak wordt die beïnvloed door de dagelijkse actualiteit, maar altijd vanuit het belang van onze leden. We zijn een lerende organisatie, we stellen ons continu de vraag waar we staan en wat we kunnen verbeteren.

directie Leefomgeving
De directie Leefomgeving van de VNG staat onder leiding van de directeur Beleid Leefomgeving en bestaat uit drie onderdelen. Je gaat aan de slag in het informele en enthousiaste team Leefomgeving van de VNG. Daarnaast werk je samen met de collega’s van het Programmateam Implementatie Omgevingswet en het Programmateam Energie van de directie Leefomgeving. In de 3 directie Leefomgeving wordt gewerkt aan de opgaven rondom bouwen en wonen, vitaal platteland, omgevingskwaliteit, milieu, afval en circulaire economie, milieu, ruimtelijk beleid, regionale economie, klimaat en energietransitie en de Omgevingswet.

Opdrachtomschrijving

Jij gaat aan de slag als (project)secretaris op de dossiers vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) en externe veiligheid (EV), binnen het team Leefomgeving. De opgaves op deze dossiers zijn gerelateerd aan de invoering van de Omgevingswet en de energietransitie. Dit betekent dat je ook regelmatig zult schakelen met het programmateam Omgevingswet en het programmateam Energie.
Je bewaart het overzicht van de netwerken, onderhoudt het VNG-forum en denkt mee over hoe in praktische zin gemeenten te bereiken en betrekken op de dossiers. Je haalt een belangrijk deel van de praktische uitvoering van de beleidsadviseurs uit handen. Jij verzorgt de verslaglegging van netwerkbijeenkomsten van ambtenaren maar ook van bestuurders. Voor deze bijeenkomst heb je al voor gezorgd dat de juiste mensen de uitnodiging hebben ontvangen en meegedacht over hoe de bijeenkomst in te richten.
Je werkt zorgvuldig en levert een stevige bijdrage aan transparante besluitvorming.
Je ontzorgt de beleidsadviseurs bij de verwerking van de administratieve taken en schakelt waar nodig met de teamsecretaris van team Leefomgeving. Daarnaast neem je deel in de overlegstructuur van secretarissen van het fysieke domein.

 

Werkzaamheden

– Het voorbereiden en (mede)organiseren van ambtelijke en bestuurlijke netwerkbijeenkomsten: jij stuurt de uitnodiging en houdt een overzicht bij van de leden van de netwerken. Jij maakt de eerste opzet voor de uitnodiging en doet de nazorg voor de netwerkbijeenkomsten.
– Je houdt het VNG-forum actueel en houdt overzicht in de behandelde onderwerpen en de reacties van de leden.
– Je werkt verslagen uit en stelt agenda’s op bij overleggen waar de beleidsadviseur de voorzitter van is.
– Ondersteuning bij de projecten middels het (mede)opstellen van voortgangsrapportages en het signaleren van knelpunten en risico’s.
– Ondersteuning van de beleidsadviseur bij de coördinatie van de annotatie voor bestuurlijke en directeuren overleggen;
– Je ondersteunt de beleidsadviseurs bij beleidsinhoudelijke vraagstukken en het inrichten van de procesmatige kant.
– Jij houdt het overzicht van bestuurlijke en ambtelijke overleggen en andere belangrijke zaken zoals kamerbrieven;
– Dossierbeheer: jij verzorgt en onderhoudt het overzicht aan stukken en documenten op deze vakgebieden;
– Je bent scherp op belangrijke deadlines, zoals voor het besluitvormingsproces;
– Je draagt bij aan het overzicht en de samenhang tussen de dossiers en de verschillende teams binnen de VNG.
– Jij neemt een gedeelte van de administratie over van de beleidsadviseur. Je maakt financiële verplichtingen aan en stuurt offertes door.

 

Functie eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Aantoonbare werkervaring binnen de overheid.
  • Minimaal  2 jaar aantoonbare ervaring als (project)secretaris, projectondersteuner of PMO.

Functie wensen

  • aantoonbare werkervaring binnen het fysiek domein.

Reageer op deze aanvraag

Ben jij snel direct beschikbaar voor een periode van minimaal 12 maanden en voldoe je aan de eisen voor dan kom ik graag met je in contact! Stuur je CV inclusief motivatie naar pm@project-office.nl.  Voor vragen kun je contact opnemen met Marjo Wauben op 06-15559090.