PMO Consultancy

Een deskundig advies van onze PMO Consultants

Om een optimaal resultaat uit uw projecten en PMO-afdeling te krijgen, moet de projectorganisatie ook optimaal ingericht worden. Op een manier die past bij de organisatie en met projecten die logisch op elkaar aansluiten en bijdragen aan de gekozen strategie. PMO Consultancy van ProjectOffice zorgt ervoor dat dit gebeurt, met gespecialiseerde consultants en een speciale projectmanagementscan.

PMO Consultants; voor snel inzicht en overzicht in de projecten van uw bedrijf

Hoe uw PMO-afdeling ook is ingericht en met welke methode uw projectmanager ook werkt, de PMO Consultants geven u inzicht en overzicht in de projecten en veranderinitiatieven van uw bedrijf. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde scan waarmee ze snel uw projectenorganisatie kunnen inventariseren en beoordelen. U ontvangt een rapportage waarmee u kunt bepalen of de huidige koers en aanpak rond project- en/of portfoliomanagement de juiste is of wellicht gewijzigd moet worden.

Effectiever veranderen

Natuurlijk laten we het niet bij het alleen analyseren van uw projectorganisatie. Onze expertise is er juist op gericht om u van begin tot eind te faciliteren op een manier die het beste past. Daarvoor luistert, adviseert én implementeert de PMO Consultant oplossingen bij voor organisaties die graag effectiever willen veranderen. De consultant is niet gebonden aan specifieke tooling, methodes of technieken maar stelt maatregelen op maat voor en begeleidt de organisatie om deze goed toe te passen.

PMO Consultancy Aanpak

Om dit goed uit te voeren, werkt de PMO Consultant volgens de volgende aanpak:

  • De analyse van de huidige projectmanagementprocessen via de genoemde scan.
  • Een bespreking waarin samen de gewenste situatie wordt bepaald.
  • Een advies hoe u van de huidige naar de gewenste situatie gaat. Hierbij bepalen we ook welke onderdelen van het PMO voor uw organisatie nodig zijn.
  • Een stap-voor-stap aanpak om de processen in te richten en deze te borgen. Dit doen we samen met de mensen van uw organisatie, op een manier die past bij de organisatie en zodanig dat de betrokkenheid van iedereen gegarandeerd is.
  • De evaluatie van de gerealiseerde veranderingen en baten. Dit is een continu proces waarna we uw organisatie begeleiden om grip te houden op de projecten.

PRINCE2, Agile of een variant daarvan die bij uw bedrijf past

ProjectOffice is niet gebonden aan een specifieke methode of techniek. Wel geloven wij dat het PMO het centrum voor strategische verandering is en de PMO’er de spil binnen een project. Daarom werken wij met mensen die in de verschillende projectbeheersingstechnieken ervaren zijn; zowel PRINCE2 als Agile. Met dit ruime en gespecialiseerde aanbod bent u met een PMO’er van ons flexibel en kunnen we de te hanteren aanpak afstemmen op de situatie van uw bedrijf.

Ook grip op uw projecten?

De PMO Consultant van ProjectOffice is gepokt en gemazeld in het vak. Wilt u ook de ervaring en expertise van zo’n specialist voor uw organisatie laten werken? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag de actuele vraagstukken van uw bedrijf met u in een oriënterend gesprek. Wij helpen u graag uw verandervermogen te vergroten!