PMO – Project Management en
Ondersteuning voor uw bedrijf

Agile, waterval of hybride. Welke vorm u ook kiest, wij helpen u bij de verandering binnen uw bedrijf

Verandertrajecten komen in elke organisatie voor. Maar toch is een succesvolle uitvoering niet vanzelfsprekend. Dat vraagt om een combinatie van capaciteiten; het verzamelen van (stuur)informatie en het verstrekken van inzicht. Maar ook het verbinden van alle betrokken. De PMO’ers van ProjectOffice beheersen die vaardigheden. En meer. Zij faciliteren uw project zodat alles goed georganiseerd is om de verandering vorm te geven.

Agile, projectmanagement klassiek of hybride

Om die verandering te realiseren werken we op de manier die het beste bij u past. Dat kan met een klassieke projectmanagementaanpak zoals PRINCE2, via de Agile-methode of in een hybride vorm waarin beide varianten worden gecombineerd. Voor beide methodes, en de gecombineerde versie, hebben wij ervaren interim PMO’ers beschikbaar om in uw organisatie aan de slag te gaan.

Verschillende PMO’ers

Een PMO’er is iemand die een veranderproject faciliteert, vanuit diverse rollen. En dus werken bij ons ook verschillende type PMO’ers. Zo kunt u bij ons terecht voor een:

  • Portfolio Management Officer
  • Project of Programma Management Officer
  • PMO Consultant

Wie het beste de opdracht in uw organisatie kan uitvoeren, is afhankelijk van onder meer het type opdracht en uw organisatie. Vanzelfsprekend bespreken we dit samen en adviseren wij u daarin.

Wie doet wat?

De portfoliomanager

De portfoliomanager houdt zich bezig met de vraag op welke wijze de beoogde (strategische) doelstellingen vormgegeven moeten worden. Deze PMO’er zorgt voor een afgewogen mix aan projecten en zet die uit in de tijd op basis van risico’s, opbrengsten en beschikbare middelen.

De PMO medewerker

De PMO medewerker is werkzaam binnen projecten en programma’s en vormt het centrum van de informatie. Zij bereidt rapportages en documenten voor, helpt nieuwe medewerkers op weg en is actief op gebieden als risico- en issuemanagement. Daarnaast is zij de partner van de programmamanagers, neemt diegene werk uit handen en reageert proactief op alles wat het project of programma raakt. Deze rol komt het meest voor.

De PMO Consultant

De PMO Consultant is uiterst ervaren in het PMO-vak; hij overziet de veranderprocessen en de interactie hiervan met de staande organisatie. Deze consultant weet als geen ander de voorwaarden te scheppen die het verandervermogen van de organisatie naar een hoger plan tillen.

Ondersteuning van de projectmanager

In elk geval zal de PMO’er die wij u leveren, de basis vormen waarop de projectmanager kan bouwen. Met rapportages die de status quo weergeven, aangeven waar knelpunten zitten en de risico’s verborgen zijn, verzorgen zij een kraakhelder beeld van de stand van zaken. Zodat de projectmanager zich kan concentreren op de omgeving van het project.

Inzicht en overzicht

Doordat de PMO-medewerker inzicht biedt, ontstaat er ook overzicht. Ook over de andere projecten in uw organisatie en of de voortgang van het project in lijn ligt met de strategische doelen die behaald moeten worden en wat er eventueel nog wanneer bijgestuurd kan worden. Hierbij wordt voortdurend vooruit gekeken. Passen de projecten nog wel bij de doelen? Wordt het maximale uit de resources gehaald? En kunnen we wel meten of we op de goede weg zijn?

One version of the truth

Met een continue informatiestroom over de stand van zaken van uw project, creëren we ‘One version of the truth’. Zodat u exact weet waar u staat. En met welke projectaanpak we dit ook doen, klassiek, Agile of een tussenvorm, we zorgen altijd voor uniformiteit, reduceren de complexiteit en verhogen de slagkracht van uw veranderorganisatie. Kortom, uw project is bij de PMO’er van ProjectOffice in goede handen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de manier waarop een van onze mensen ook in uw organisatie een project optimaal kan faciliteren? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden.