ProjectOffice is al  meer dan 18  jaar actief op het gebied van project management en ondersteuning. Met veel passie en enthousiasme begeleiden we de opzet en uitvoering van grotere strategische projecten veelal op locatie van de klant. ProjectOffice biedt diverse diensten op het gebied van project management en recentelijk meer en meer diensten op het vlak van inkoop.

ProjectOffice kenmerkt zich als een kleine, maar groeiende organisatie, waar de communicatielijnen kort zijn en een informele sfeer heerst. Het individu staat bij ProjectOffice centraal. Zo bieden wij medewerkers:
– Grote aansprekende klanten
– Snelle leercurve, groeitrajecten
– Op maat gesneden arbeidsvoorwaarden
– Persoonlijk opleidingsplan
– Persoonlijke begeleiding in ontwikkeling en kennis
– Gelijkgestemde collega’s die ervaring en kennis delen

Voor onze  directe klant het Kadaster in Apeldoorn zijn wij per direct op zoek naar een project-ondersteuner voor 32 uur/week.

Opdrachtomschrijving
Een PMO is een onmisbare schakel in het succes van complexe projecten en programma’s. De PMO ondersteunt de interne project/programma organisatie, om optimaal te kunnen sturen en grip te krijgen en te houden. Hierdoor heeft de projectmanager tijd en handen vrij om zich te richten op de externe omgeving en het bijbehorende stakeholdersmanagement. Een belangrijke taak van een PMO is om zorg te dragen voor de betrouwbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van sturingsinformatie. Dat maakt het dé plek voor inzicht en overzicht. Met de juiste knowhow, tooling, templates en technieken, houdt de PMO de projectorganisatie op koers, zodat de organisatie de meest complexe projecten en programma’s gestructureerd kan sturen, ondersteunen en beheersen.

Een PMO kan worden ingezet op onderdelen als het opstellen van rapportages, bijhouden van het projectdossier, configuratiemanagement, bijhouden van diverse registraties (o.a. risicolog, issuelog). Hierbij wordt een eenduidige manier van werken gehanteerd waardoor efficiëntie bereikt wordt doordat o.a. dezelfde taal gesproken wordt (referentiekader). De PMO zal deelprojecten of (kleine) onderdelen van het project moeten kunnen aansturen (junior projectmanager niveau).

Opdrachtomschrijving specifiek
De specifieke opdracht is het ondersteunen van de senior projectmanager/programmamanager bij het begeleiden en coördineren van diverse aanbestedingen m.b.t. de huidige infrastructuur. Ook de ondersteuning bij het uitvoeren van de transitie en implementatie zoals vastgesteld in de aanbesteding behoort tot de opdracht. En ten slotte het zorgen dat alle benodigde documentatie t.b.v. het Adviescollege ICT conform richtlijnen opgeleverd wordt i.v.m. diverse audits.

 

Specifieke taken voor deze opdracht:

 • Het ondersteunen van de senior projectmanager;
 • Het fungeren als sparringpartner voor de senior projectmanager;
 • Het uitvoeren van PMO taken;
 • Het zorgen dat alle benodigde documentatie t.b.v. het Adviescollege ICT conform richtlijnen opgeleverd wordt i.v.m. diverse audits;
 • Het organiseren van vergaderingen, meetings en opleidingen;
 • Verslaglegging project en/of stuurgroep overleggen;
 • Financiële verantwoording van de programmabudgetten;
 • Opzet communicatie berichten;
 • Voorbereiden van maandrapportages;
 • Achterhalen status van uitgezette activiteiten;
 • Beheer projecten in het projectmanagementprogramma Fortes Change Cloud (FCC).

Eisen
Minimaal HBO werk- en denkniveau.
Minimaal 5 jaar aantoonbare, relevante, ervaring als Project Management Officer.
Aantoonbare, relevante, PMO ervaring binnen een programma/multiproject-omgeving binnen de overheid.
Aantoonbare relevante kennis van en ervaring met projectadministraties en projectfinanciën c.q. control.
Aantoonbare kennis van Cloud en ICT (globaal)
P3O foundation -, IPMA-PMO – en/of IPMA-D certificaat, dan wel een soortgelijk certificaat.
Ervaring met Agile projectaanpak (mindset en methodieken zoals Scrum en Kanban, PTB en Jira).

Reageer op deze aanvraag

Ben jij snel direct beschikbaar voor 32 uur een periode van minimaal 12 maanden en voldoe je aan de eisen voor dan kom ik graag met je in contact! Stuur je CV inclusief motivatie naar pm@project-office.nl.  Voor vragen kun je contact opnemen met Marjo Wauben op 06-15559090.